Изборник Затворити

 

WEB DIZAJN

 

  • Responsive Web Dizajn
  • Redizajn i prilagođavanje postojećeg web sajta
  • Inovativni i funkcionalni web dizajn
  • Dizajn koji prati Vaš vizuelni identitet
  • Mobile-first dizajn
  • Bootstrap
  • Čist HTML5, CSS3 kod
  • SEO Friendly
  • CMS Web Dizajn

Kakav dizajn možete očekivati od nas?

Posebna pažnja prilikom izrade Vašeg web dizajna mora biti usmerena na nekoliko elemenata koji danas čine standard prilikom izrade web sajta. Više od 60% web sadržaja se danas pregleda sa telefona pa samim tim, Mobile first i Responsive Web Dizajn, predstavljaju prve elemente na koje je potrebno detaljnije obratiti pažnju.

Web sajt mora podjednako dobro izgledati na telefonima, tabletima i računarima i podjednako dobro prikazan, funkcionalan i čitljiv na različitim veličinama ekrana. Prilikom izrade responsive web dizajna koristimo Bootstrap Library za prelom sadržaja bez obzira da li za Vaš web sajt radimo kroz jedinstveno HTML/CSS/JS/PhP rešenje ili koristimo neki od CMS-ova za izadu online prodavnica.

Pored standarda koji se moraju ispoštovati tu su i elementi koji moraju pratiti Vaš vizuelni identitet i svojom interakcijom sa korisnicima podsvesno brendirati Vaše poslovanje.

Web dizajn VV Media Studio
Web dizajn VV Media Studio

Web dizajn - Istorija

Početak web dizajna vezuje se za naučnika evropske organizacije za nuklearna istraživanja (Cern) Tim Berners-a još 1989. godine.  Naime, Tim je tada predložio da stvori Hipertekst projekat, poznatiji kao World Wide Web, i objedini skup alata koji bi omogućili računarima da  prikazuju određene informacije.

U periodu od 1990-1993. godine stvoren je WWW, a 1994. godine osnovan je konzorcijum pod nazivom W3C koji je postavio dalje standarde u razvoju web-a.

Od 1996. godine pa do 2001. godine pojavilo se nekoliko pregledača sadržaja i u to vreme se između njih vodila prava bitka za zauzimanje pozicija u digitalnom svetu.

Veliku zahvalnost današnjeg web dizajna ipak moramo pripisati web pretraživačima. Borba za glavnog pretraživača inetrneta je počela 2000. godine. Tek posle 2004. godine polako jenjava ali su današnje pozicije iskristalisane tek oko 2008. godine kada je Google postao apsolutno najdominantniji pretraživač web sadržaja.