Изборник Затворити

Google Map – Optimizacija Google Servisa

Google Map Optimizacija

Poznati servis Google Map je postao preplavljen lažnim poslovima, popisima i telefonskim brojevima, koji ni manje ni više nego preusmeravaju pozive na određene telefonske brojeve konstatuje Wall Street Journal. Na stotine hiljada lažnih postavljanja pojavljuje se mesečno i to u kontinuitetu od poslednjih nekoliko meseci. Procena je da je ima oko 11 miliona nepostojećih preduzeća.

Vodoinstalater SEOPored tvrdnja Google-a u svojem finansijskom izveštaju iz prethodne godine da se u pretragama nalazi samo 0,5% lažnih pretraga, nezavisna istraga je pokazala da je situacija sasvim drugačija. Kao primer je korišćena pretraga vodoinstalatera u Njujorku i ispostavilo se da je od 20 rezultata 13 sa netačnim adresama, a da su samo 2 rezultata pravih kompanija koje su se pridržavale kompletnih smernica koje Google Map servis propisuje.

Istraga je pokazala da od većine navedenih vodoinstalatera nisu vodoinstalateri već razni izvođači radova pa čak i šlep službe koje nemaju veze sa pomenutim poslom, a nalaze se u pretrazi za vodoinstalatere.

Google sistem na jednostavan način vrši proveru unosa posla na Google Map tako što na upisanu adresu pošalje pismo sa verifikacionim kodom ili pošalje kod putem SMS poruke na telefonski broj. Način provere je jednostavno prevariti pa se sam sistem iskorišćava za zloupotrebe od strane neregistrovanih kompanija.

Najveći problem je u tome što ljudi kojima je potrebna hitna usluga vodoinstalatera mogu pretrpeti veliku štetu. Drugi veliki problem je što se prave kompanije nisu na vreme obratile za adekvatnu podršku od strane agencija za usluge Google optimizacije jer nisu na vreme uočile benificije koje mogu ostvariti od ovog servisa, predstavljajući svoje poslovanje i optimizujući sve svoje poslovne profile pa tako i sam Google poslovni profil i Google Map profil.

Iz Google-a su saopštili da trenutno rade na izradi novog sistema provere poslovanja, a da su već sada puštene mnogobrojne opcije naprednijeg podešavanja za regularne kompanije gde čak postoji mogućnost dodavanja većeg broja fotografija, bolja ažuriranja poslovanja a i davanja popusta i vaučera za određenu grupu klijenata.

Kako će u narednom periodu Google rešiti problem sa Google Map verifikacijom ostaje nam da sačekamo, jer je očigledno da su ovaj problem uočili ranije,  i vidimo kako će se proces odvijati, a do tada je najbolje optimizovati svoje poslovne Google servise po smernicama i sačekati novi način verifikacije koji dolazi.